Tuesday, February 17, 2009

Ron Blaauw - Ouderkerk a/d Amstel

En hij blijft voor mij toch wel de beste ...
en onderstaande waarom ... :-)


Amuse 1
Stellendamse garnalen gefrituurd met pizzadeeg
Kroepoek gekleurd met kardemon met gecarameliseerde boter

Amuse 2
IJsje Appel zoetzure komkommer
Hoorntje kerrie mayo met roggebrood
Watermeloen wasabi maanzaad en wasabi saus
Macaron ansjovis mayo
Wortelmousse radijsje, asperge punt, wortel in minipotje
Eitje gestoomd in parmezaanse kaas

Amuse 3
Gevulde passievrucht, granitesaus
tomatensalsa hangop


Menu Voortgang ...

Lauwwarme kreeft met gekonfijte prei, zoetzure meiknol en lobbige champagne dressing

Tartaar van Ossenhaas met frisse dragoncreme

Aardappelsouffle met oester, gebraisseerde bloemkool

Creme Pierre Robert, truffel bruine boter met laurier

Gebakken paddenstoeltjes met canape Ganzenlever met gerookt kwarteldooiertje

Stamppot boerenkool (signature dish 2009)

Zachtgegaarde Ossenstaart met gepofte rode ui met merg ravioli en Braambrugs spek


Parade kleine desserts van Mark Schimmel

Gluhwein taartje
Witte chocolade met abrikoos
Karnemelk basilicum ijs
Beileys (signature dish 2008)




Alleen de opmerking van de Gerant dat hij toch geen verdommde patissier was is niet erg Ron Blaauw ... goed dat hij het niet gehoord heeft.

No comments:

Why can't I remember a day,
that I can't forget!
90210 - February 1999