Monday, June 07, 2010

Tante Koosje - Loenen aan de Vecht

Tante Koosje
Kerkstraat 1
3632 EL Loenen a/d Vecht

Maandag 7th of June 2010,
Amuse Komkommer met moes van zeewier
Springroll gerookte makreel, watermeloen couillie
Bonbon tonijn

Voorgerecht
Canadese kreeft met licht gerookte zalmfilet, creme van pastinaak en witte chocolade, gepofte guinoa met pastille van komkommer en wodka

Tussen vis gerecht
In pomodori coulis rode mulfilet met krokante avocado, artisjok en madelaine van parmezaanse kaas

Tussen vlees gerecht
Gestoofd lamsschenkel met lamsnek en compote van cevenne ui vinaigrette van lam en olijfolie extra vergine

Hoofdgerecht
Gegrilde runderzijlende met geglaceerde rode uitjes, cantharellen polenta en ossestaartvlees met jus van aceto balsamico

Nagerecht
Brownie van sorbet van frambozen panna cotta van frambozen amandelroom chocolade cilinder en schuim van frambozen

Espresso


Beautiful restaurant in a perfect setting on the perfect location. The menu looks promissing and it was oke. Not the quality I had expect, food is very good but not great. The staff is very good and in for a laugh. Know exactly how to treat the customer.



Stukje Geschiedenis van Tante Koosje

Restaurant Tante Koosje dankt haar naam aan de Loenense inwoonster Koosje Edema die in het pand woonde met haar ouders. Na het overlijden van haar ouders woonde zij er alleen tot haar dood, in het begin van de jaren zestig. Ondank haar teruggetrokken leven was zij een markant dorpsfiguur. Na het overlijden van Koosje wilde de gemeente haar huis en de omliggende huizen afbreken, dit heeft men kunnen voorkomen en zijn alle woningen herbouwd, onder toeziend oog van de Loenense architect Dhr. Leicher. Na de wederopbouw van het huis van Koosje, ongeveer 40 jaar geleden, wilde men een restaurant beginnen in het pand. Op het gemeentehuis werd gesproken over Het huis van Tante Koosje, men was namelijk zo gecharmeerd van de historie van het huis en Koosje Edema zelf, dat er besloten is het restaurant naar haar te vernoemen.

Gedurende de eerste jaren was het restaurant een echte bistro met geblokte theedoeken als placemats en de kaart bestond vooral uit vispotjes, uiensoep en stoofpotjes. Iedereen uit de buurt wist het te vinden en dat is nog altijd niet veranderd! Inmiddels is Tante Koosje uitgegroeid tot een culinair restaurant waar gekookt wordt met eerlijke producten en waar men dineert voor een goede prijs kwaliteit verhouding.


Why can't I remember a day,
that I can't forget!
90210 - February 1999