Tuesday, February 17, 2009

Ron Blaauw - Ouderkerk a/d Amstel

En hij blijft voor mij toch wel de beste ...
en onderstaande waarom ... :-)


Amuse 1
Stellendamse garnalen gefrituurd met pizzadeeg
Kroepoek gekleurd met kardemon met gecarameliseerde boter

Amuse 2
IJsje Appel zoetzure komkommer
Hoorntje kerrie mayo met roggebrood
Watermeloen wasabi maanzaad en wasabi saus
Macaron ansjovis mayo
Wortelmousse radijsje, asperge punt, wortel in minipotje
Eitje gestoomd in parmezaanse kaas

Amuse 3
Gevulde passievrucht, granitesaus
tomatensalsa hangop


Menu Voortgang ...

Lauwwarme kreeft met gekonfijte prei, zoetzure meiknol en lobbige champagne dressing

Tartaar van Ossenhaas met frisse dragoncreme

Aardappelsouffle met oester, gebraisseerde bloemkool

Creme Pierre Robert, truffel bruine boter met laurier

Gebakken paddenstoeltjes met canape Ganzenlever met gerookt kwarteldooiertje

Stamppot boerenkool (signature dish 2009)

Zachtgegaarde Ossenstaart met gepofte rode ui met merg ravioli en Braambrugs spek


Parade kleine desserts van Mark Schimmel

Gluhwein taartje
Witte chocolade met abrikoos
Karnemelk basilicum ijs
Beileys (signature dish 2008)




Alleen de opmerking van de Gerant dat hij toch geen verdommde patissier was is niet erg Ron Blaauw ... goed dat hij het niet gehoord heeft.

Wijsheid van mijn kapper

a
Het leven is een feestje,

a
je moet alleen wel ZELF de slingers ophangen.

Kees - de kapper van Paul


Saturday, February 14, 2009

Restaurant Sophia - Amsterdam

Restaurant Sophia - Amsterdam 14 februari 2009 / Mams & Sema


Kir (mooi geserveerd aan tafel, maar met bols ipv de echte creme de cassis en huiswijn ipv bourgogne Aligote - jammer voor zo'n mooi restaurant van Ron Blaauw) - wijnkaart vergeten ... (slechte bediening)


Amuse

Spiering Koriander
Water meloen (verschillende soorten) met zout



Menu

Crisp Fried Soft Shell Crab
Sweet Sour Vegetables and curry dipping

Beef loin and sweetbreads
with grilled oyster mushrooms and kimchee essence

Scallop baked in the shell with chines broccoli and shiitake

Stuffed sea urchin with octopus and sea urchin froth

Salad with large shrimps, winter vegetables ans small black soy beans

Peking Duck tortilla with oyster dipping sauce


Dessert


Creme brulee blood oranges

Warm, a la minute chocolate tarte

Cheese platter


Figo

Figo


Bagels & Beans

Bagels & Beans
Haarlemmerdijk 122
1013 JH  Amsterdam
+31 20 3304102



They are great, love there bagels
Also there smoothies are great and good of taste.











 Especially the Bagel Tapas. Different kind of Bagels already cut for you and a great variety of different ingredients to put on yourself. Try it next time you're there it really worth trying.


Why can't I remember a day,
that I can't forget!
90210 - February 1999